Ana Sayfa / Genel / UniFi – system.properties Dosyasını Açıklama

UniFi – system.properties Dosyasını Açıklama

Unifi system.properties Dosyası Açıklama

UniFi – system.properties Dosyasını Açıklama

Veri  klasöründe <unifi.base>  içinde bulunan system.properties dosya , UniFi Network uygulaması için sistem çapında parametreleri tanımlayan UniFi sunucu kurulum dizini içindeki dosyadır. Dosyada yapılan UniFi Network uygulaması için desteklenen yapılandırma değişikliklerinin sadece birkaç dikkate değer örneği  :system.properties

  • Uygulama IP Arayüzünün  (Cihazların bilgi paketleri gönderdiği adres) manuel olarak geçersiz kılınması  .
  • Gelişmiş Veritabanı ayarlamaları.
  • UniFi Network uygulamasının Yönetilen Cihazlarla iletişim kurması, Konuk Portalı trafiğini yeniden yönlendirmesi vb. amaçlar için Bağlantı Noktası Atamaları .
UYARI:Dosyayı düzenlemeden öncesystem.propertiessisteminizin yedeğini almayı ve güvenli bir yere indirmeyi unutmayınız. Değişiklikler yapıldıktan sonra hata yapmamak için dosyada herhangi bir değişiklik yapmadan önce uygulamayı durdurmak da gereklidir

Dosya  herhangi bir metin düzenleyici aracılığıyla doğrudan düzenlenebilir. Hash-tag’lerin (#) önündeki satırların yorum olarak var olduğunu ve çalışmadığını unutmayın. Dosyanın alt kısmında düzenlemeleri yapın. Bu dosyayı değiştirdikten sonra, bunları etkili kılmak için her sitede provizyonu manuel olarak tetiklemeniz gerekir. system.properties

NOT:Dosyasystem.properties, UniFi Ağı başarıyla çalıştığında oluşturulur. Dosyayı <unifi_base> içinde bulamazsanız, UniFi Network uygulamasını çalıştırarak oluşturun.

UniFi Ağ Uygulama İletişimi için IP Arayüzünü Manuel Olarak Belirtin

Bir UniFi OS Konsolu (veya uygulamayı barındıran cihaz) birden fazla IP arabirimine sahipse, aşağıdaki yapılandırma, benimsenen AP’lerin Ağ uygulamasıyla iletişim kurması gereken tam IP arabirimini manuel olarak ayarlayabilir:

  • system_ip=abcd # IP cihazları bilgi için konuşuyor olmalı

Gelişmiş Veritabanı Yapılandırması

Aşağıda, çoğu kullanıcının asla ihtiyaç duymayacağı gelişmiş veritabanı yapılandırmaları bulunmaktadır. Not: Bu konfigürasyonlar üzerinde testler yapmıyoruz, bunlar veritabanı uzmanlarının rahatlığı için etkinleştirildi. Olası bir kullanım senaryosu, birkaç kişinin uygulamalarını normal bir sunucudan daha az yer kaplayan bir NAS üzerinde çalıştırmasıdır, dolayısıyla gerekli kaynakları azaltma ihtiyacı vardır.

  • unifi.db.nojournal=false # mongodb günlük kaydını devre dışı bırak
  • unifi.db.extraargs # ekstra mongod argümanları

Aşağıdaki konfigürasyon, UniFi Network uygulama kurulumunu kolaylaştırmak için kullanılır. Yine, çoğu kullanıcının bunu asla ayarlaması gerekmeyecek. is_default true olarak ayarlandığında , uygulama fabrika varsayılan yapılandırmasıyla başlayacaktır. Normal, günlük kullanıcılar için bunun yerine bir kaldırma ve ardından yeniden yükleme önerilir.

  • is_default=true

UniFi Network uygulamasından otomatik yedekleme sıklığını, saklanacak yedekleme miktarını, yedekleme zamanını vb. yapılandırabilirsiniz. Bunu yazarken, uygulama üzerinden depolama konumunu değiştiremezsiniz. system.propertiesDepolama yerini değiştirmek isterseniz bir değişkenimiz var . Şu anda, varsayılan şuna işaret ediyor:

1. Bulut Anahtarı için: /data/autobackup (SD kartın varsayılan olarak /data olarak takıldığı yer)
2. Yazılım yüklemeleri için: {data.dir}/backup/autobackup

  • autobackup.dir=/some/path

UAP-AC-EDU’nun yerel bir uygulamadan yönetilmesi önerilir. EDU mobil uygulamasından gelen mevcut iletişim, uygulamadan Ağ uygulamasına ve EDU’ya aktarılır. Mobil cihaz EDU’ya uzaksa, uygun portları açmanız yeterlidir. UniFi Network uygulaması EDU’lara uzaksa, aşağıdaki satırı system.properties.

  • stream.playback.url.type=bilgilendir

(5.5.15+/5.6.7+) Uygulamaya HSTS desteği ekledik. Varsayılan olarak devre dışı olduğunu unutmayın. Bu, yalnızca onunla ne yaptığınızı biliyorsanız etkinleştirilmelidir. Bu yalnızca bir system.propertiesdeğer olacaktır, bu nedenle sorun olması durumunda kolayca devre dışı bırakılabilir. Sorun yaşarsanız, muhtemelen bunu devre dışı bıraktıktan ve hizmeti yeniden başlattıktan sonra tarayıcınızın önbelleğini temizlemeniz gerekecektir. HSTS desteğini etkinleştirmek için aşağıdakileri ekleyin:

  • unifi.https.hsts doğru
  • unifi.https.hsts.max_age 31536000
  • unifi.https.hsts.preload yanlış
  • unifi.https.hsts.subdomain yanlış
NOT: Şu anda özel satır(lar)dan sonra hiçbir karaktere izin verilmemektedir. Buna boşluklar, pound/keskin işaretler/yorumlar vb. dahildir.

SMTP İle İlgili Ayarlar

Varsayılan olarak, SMTPS sertifikaları doğrular ve kendinden imzalı veya güvenilmeyen sertifikaları reddeder. Posta sunucunuz güvenilmeyen bir sertifika kullanıyorsa, aşağıdakilerle sertifika doğrulamasını devre dışı bırakmalısınız:smtp.checkserveridentity=false

UniFi Network sürüm 6.1’den itibaren, STARTTLS varsayılan olarak fırsatçı bir şekilde etkinleştirilmiştir; örneğin, sunucu desteğini duyurursa kullanılacaktır ve güvenilir bir sertifika gerektirecektir. Kendinden imzalı veya güvenilmeyen bir sertifika kullanıyorsanız, aşağıdakileri ayarlayarak STARTTLS’yi devre dışı bırakmalısınız:smtp.starttls_enabled=false

Bu, yalnızca sunucu destekliyorsa STARTTLS’nin kullanılıp kullanılmayacağını kontrol eder. Kullanımını zorlamak için bkz.starttls_required

smtp.starttls_required=trueUniFi Network sürüm 6.1 ve daha yenisiyle, STARTTLS varsayılan olarak fırsatçı bir şekilde etkinleştirilir, ancak yalnızca 587 numaralı bağlantı noktası kullanılıyorsa gereklidir. Bu davranış, 587 dışındaki bağlantı noktalarında STARTTLS kullanımını zorlamak veya 587 numaralı bağlantı noktasında STARTTLS’yi isteğe bağlı yapmak için ayar yapılarak geçersiz kılınabilir. , false olarak ayarlayın.

Ayarlanırsa smtp.starttls_enabled=falsestarttls_requireddeğerin etkisi yoktur.

Kullanıcı İpuçları ve Notlar

  • Hata alıyorsanız, komutların önünde hash etiketleri (#) olabilir. Hash etiketleri yorumları belirtir ve hash etiketi kaldırılana kadar komutların çalışmamasını sağlar.
  • RPi UniFi Network uygulamanızdaki kayıt sıklığını azaltmak istiyorsanız, bu Topluluk başlığına bakın .
    DİKKAT:Günlükler olmadan uygun desteği almak imkansızdır. Bu ipucunu kendi takdirinize bağlı olarak kullanın. UniFi – Günlük Dosyalarını Görüntüleme makalemizde günlükleri nasıl  .
  • Dosyayı bulamıyorsanız, system.propertieshenüz oluşturulmamış olabilir. Bu dosya, UniFi uygulaması başarıyla çalıştığında oluşturulur. Bağlantı noktası çakışması nedeniyle bağlantı noktası numaralarını değiştirmeniz gerekirse, başarılı bir başlatma sayılmaz ve dosyayı oluşturmaz, bu nedenle çakışmayı önlemek için bağlantı noktası numaralarını değiştiremezsiniz.

Hakkında admin

Bu habere de bakabilirisiniz

Ağ İletişimine Giriş – Dinamik Ana Bilgisayar Yapılandırma Protokolü (DHCP)

Dinamik Ana Bilgisayar Yapılandırma Ağ İletişimine Giriş – Dinamik Ana Bilgisayar Yapılandırma Protokolü (DHCP) DHCP …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir