UniFi – Siteleri Site Verme Sihirbazı ile Geçirme
Bu makale, Unifi Site Verme Sihirbazı’nın siteleri bir Denetleyiciden (yapılandırma ve cihazlar dahil) diğerine hızlı ve kolay bir şekilde vermek için nasıl kullanılacağını ayrıntılı olarak açıklayacaktır.
İçindekiler
Geçiş süreci neredeyse kesintisizdir; cihazların temin edilmesiyle yaklaşık bir dakika ve “URL’leri değiştirirken” 10 ve 11 arasındaki adımlar arasında yeni kontrol cihazında görünmesi için birkaç dakika süre ile cihazların durması birkaç dakika sürer.
Unifi Site Verme Sihirbazı Nasıl Yapılır?
Başlamak için, denetleyiciyi ve dışa aktarılacak siteyi açın.
1. Ayarlar> Site’ye gidin
2. Sayfanın sağ altındaki gri “Siteyi Dışa Aktar” düğmesini seçin. Bu sihirbazı başlatacak.
3. İlk adımda, geçiş yaptığınız Denetleyiciye alınacak site yapılandırmasını içeren dosyayı indirmek için “Yedekleme Dosyasını İndir” e tıklayın.
4. Sonra, bu siteyi yeni denetleyiciye alın. Bunu yapmak için, ikinci kontrol cihazı web kullanıcı arayüzünü açın, ekranın sağ üstündeki “Geçerli Site – (Site Adı)” üzerine tıklayın. Bu açılır kutuda gösterildiği gibi “Site İçe Aktar” ı seçin:
5. Site girişinin bir adı olması gerekir (orijinal site adıyla eşleşmesi gerekmez). Site seçildikten sonra, “Dosya seç” seçeneğini seçin ve yeni indirilen yedekleme dosyasını seçin, örneğin “5.9.29_default.unf”
6. Alma işlemi tamamlandığında, sitenin içe aktarıldığına dair bir onay görünecektir. İçe aktarma adımı tamamlandığında, ihracat denetleyicisine geri dönün ve “onayla” yı tıklayın.
7. İçe aktarma adımı tamamlandıktan sonra (5. adım) “Onayla” düğmesine tıklayın.
Aşağıdaki adımlar cihazları taşıyacaktır. Böyle yaparak:
8. Önce, hedef denetleyicinin URL’sini veya IP adresini bulun. Bu durumda, yeni kontrolörün 192.168.1.8 IP değeri vardır. Yani “Özel Bilgilendirme URL’si” giriş alanına girilen şey budur.
9. Daha sonra, yanındaki kutulara tıklayarak taşınacak cihazları seçin, aksi halde tüm grubu seçin.
10. “Aygıtları Geçir” e tıklayın.
11. Son adım olarak, tüm cihazların yeni kontrol cihazına bağlı olduğunu ve cihazlar sayfasında göründüğünü doğrulayın. Bunun birkaç dakika sürebileceğini unutmayın. Yeni denetleyici sitesinde “bağlı” yazan cihazların doğrulanmasından sonra “cihazları unuttum” u seçin.

Site dışa aktarma sihirbazı başarıyla tamamlandığında, cihazlar yeni denetleyicide yapılandırılabilir. Şu anda, site varsayılan bir site olmadıkça, siteyi önceki denetleyiciden kaldırmak güvenli olmalıdır.
İlgili Makaleler
UniFi – Birden Çok Siteyi Yapılandırma
yorumlayın
Geri Bildirim: UniFi - Birden Çok Siteyi Yapılandırma | Ubiquiti Networks