Ubiquiti – UniFi Mobil Uygulamasını Kullanma
UniFi mobil uygulaması, hareket sırasında UniFi ağlarınızı ve bağımsız UniFi cihazlarınızı kolaylıkla telefon vasıtasıyla yönetebilmenizi sağlar.
UniFi Network mobil uygulamasını App Store ve Google Play’den ücretsiz olarak indirebilirsiniz .
-
UniFi Network mobil uygulamasını yükleme
Uygulama, App Store ve Google Play Store’dan indirilebilir .
Bağımsız UniFi Erişim Noktalarını Yönetme
UniFi Ağ Controller’ni kullanmadan bağımsız modda UniFi Erişim Noktaları ekleyebilir ve yönetebilirsiniz.
Bağımsız modu kullanırken, UniFi Ağ Controller üzerinden sağlanan uzaktan erişim, trafik izleme, istatistikler ve diğerleri gibi tüm özellikleri kullanamayacağınızı unutmayın.
Bağımsız erişim noktaları kurma hakkında daha fazla bilgi için Ubiquiti Türkiye Distribüratörü için.
Mobil uygulamada bir UniFi Ağ Controller Kurma
Bir UniFi Dream Machine veya bir UniFi Cloud Key üzerinde çalışan UniFi Ağ Controller kurmak için UniFi Network mobil uygulamasını kullanabilirsiniz.
Yeni bir kontrolör kurmak için:
- Mobil cihazınızda Bluetooth’u etkinleştirin
- On Kontrolörler ekrana dokunun Controller ekleyin ve yakındaki konak cihazları keşfedilmeyi beklemek
- Ana cihazınız bulunduğunda, kurulum yardımcısını başlatmak için Bu kumandayı kur’a dokunun.
- Kurulum asistanı talimatlarını izleyin
Mevcut bir Controller Bağlanma
Controller zaten kuruluysa ve çalışıyorsa, yalnızca controller ile mobil uygulama arasında bağlantı oluşturmanız gerekir.
Uzaktan veya Doğrudan Erişim aracılığıyla mevcut bir controller bağlanabilirsiniz.
Uzaktan Erişim ile Bağlanma
Uzaktan Erişim, genel bir IP’ye ihtiyaç duymadan veya bağlantı noktalarını açmak zorunda kalmadan, dünyanın her yerinden denetleyicinize kolayca erişmenizi ve yönetmenizi sağlar
- Uygulamada, Hesap’a gidin ve Ubiquiti SSO hesabınızı kullanarak giriş yapın
- Denetleyicisine erişmek için söz konusu SSO hesabına ait tüm denetleyicileri gösteren listede ana cihazınıza dokunun
Herhangi bir denetleyici göremiyorsanız, bunun nedeni uzaktan erişimin etkinleştirilmemiş olması olabilir. Bunu çözmek için UniFi – Uzaktan Yönetim için Uzaktan Erişim Nasıl Etkinleştirilir konusuna bakın .
Doğrudan Erişim ile Bağlanma
Doğrudan Erişim, denetleyicinizin internet erişimi yoksa veya normal yöntemi izlerken sorunlarla karşılaşıyorsanız özel bir bağlantı oluşturmanıza olanak tanır.
- Mobil cihazınızın, UniFi Ağ Controller ile aynı ağa bağlı olduğundan emin olun.
- Uygulamada, Controller Ekle’ye (sağ üst köşe) dokunun, ardından bir controller manuel olarak bağlan / Mevcut controllerda oturum açın’a dokunun.
- IP adresini, bağlantı noktasını ve kimlik bilgilerini girin ve Oturum aç’a dokunun .
Başarılı bir oturum açma işleminden sonra, ana cihazla aynı ağa bağlı olduğunuz sürece bağlantı kaydedilecek ve daha sonra Controller ekranından erişilebilir olacaktır.
Gösterge tablosunu, cihazları, istemcileri, istatistikleri, iç görüleri, uyarıları, olayları ve daha fazlasını görüntüleyebileceksiniz; cihazlar ve istemciler hakkında ayrıntılı bilgileri görüntülemenin yanı sıra. Hareket halindeyken ağ yönetimi için uzaktan erişim desteklenir.
Ubiquiti Türkiye Distribüratörü için Buraya Tıklayabilirsiniz.